HTML

2015.06.12. 16:28 mallorca

Mallorca üdülőhelyek - nyugis vs. bulis

Íme egy kis összeállítás Mallorca üdülőhelyeiről. Mivel sokan érdeklődnek, hogy melyek a nyugalmas üdülőhelyek és hova érdemes bulizni menni, ezért összegyűjtöttem, hogy megkönnyítsem a választást.

photos4you_1.png

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca városai mallorca üdülőhelyei nyugis üdülőhelyek Mallorcán


2013.06.19. 21:25 mallorca

Látnivalók Mallorcán - a sziget közepe

Costitx

Ha Mallorcán járunk szebbnél-szebb dolgokat láthatunk nemcsak a parton, hanem a sziget alföldi részén is. Ezek közé tartozik Sencelles is. A hely báját a Sencelles környéki tanyák adják, amelyeket gyönyörűen felújítottak. A 2700 lakosú faluban még mindig él a dudakészítés hagyománya. Ha a környéken járunk és megéhezünk, akkor látogassunk el a Cellar Son Aloy étterembe, ami egy szőlőhegy tetején áll és kitűnő a faszénen sült steakjük.

A környéken szerencsére akad kellemes szálláshely is, ahol élvezhetjük a mallorcaiak vendégszeretetét. Rusztikus környezetben található a három apartman és a finca, a szállás neve Can-Raió-Lear. Egy másik különleges szálláshely a Sa Torre elnevezésű tanya, ami egy 300 éves földbirtokon fekszik és egy nagyon barátságos család irányítja. A tanyán található két medence is, lehet benne úszni egy jót a meleg mallorcai nyárban.

Hová is kirándulhatunk innen?

Legelőször is ellátogathatunk Costitx nevű faluba, ahol kb. ezren élnek és 4 és fél kilométerre található. A talaiotikus időkből származó három bronz bikafejről vált híressé, amelyeket 1894-ben a Son Corró nevű tanyán találtak. Szerencsére ezeket a különleges szobrokat a mai napig láthatjuk a Museo de Ciencies falai között. A hely érdekessége még, hogy itt található a Baleár-szigetek egyetlen csillagvizsgálója, amit 1991-ben avattak fel. Kutatási célokra szolgál és spanyol nyelvtanfolyamra is járhatunk ide.

A másik település, amit érdemes megnézni az Sineu, ahol 1306 óta állat vásárt tartanak, ez a leghíresebb egyébként Mallorcán. Minden héten szerdán tartják. Érdemes korán reggel érkezni, mert a sok turista látogatja ezt a nevezetes eseményt.

Szállás Mallorcán >>

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca mallorca szállás mallorca szállodák mallorca városai mallorca látnivalók mallorca utazás mallorca nyaralás


2010.08.26. 14:03 mallorca

Mallorca legszebb strandjai - Cala Deia

Még most sem késő Mallorcára utazni, bár már közeledik a szeptember, de a hőmérséklet még mindig 30 ok körül jár a Baleári-szigeten.

Az egyik kedvenc strandom a szigeten Cala Deia, talán ezért is hagytam utoljára. Nagyon festői fekvésű, csodálatos sziklákkal körülvett kavicsos és nem kiépített partszakasz. Ennek ellenére még gyerekek számára is biztonságos itt fürödni, a víz természetesen kristálytiszta, olyannyira, hogy teljesen le lehet látni az aljára is.

Nem kell azonban arra gondolni, hogy a világtól elzárt hely, mert hétvégken eléggé zsúfolt. A hely érdekessége, hogy sziklába vájt csónakházak láthatóak a partról, ma már nem igazán használják őket.

Kétféleképpen juthatunk el Cala de Deia-ba:

 • autóval: 2 km-re fekszik Deia városától
 • gyalog: követhetjük az autóutat, de legyalogolhatunk a falu Valldemossa felőli részén fekvő Carrer Bauzától. Gyönyörű kertek, citrom- és olajfaligetek mellett vezet az utunk, kb. 35 perc alatt lehet leérni a strandra.

Fent a sziklákon egy helyes kis étterem is található, ahol természetesen nagy választék van halételekből és mallorcai specialitásokból.

Étterem fent a bal felső sarokban

Ha már erre járunk, érdemes meglátogatni Deiat, a hangulatos kisvárost is, ami nagyon sok költőnek, művésznek adott otthont régen és most is. Az első katalán költő és festő Santiago Rusinyol is itt élt, majd őt követte Anais Nin író, William Waldren amerikai földrajztudós és Laura Riding amerikai író. A kisvárost azonban mégis az angol költő Robert Graves tette híressé, aki itt írta meg első híres regényét (Én, Caludius; Isten veled, Anglia!).  Neki köszönhető, hogy nem csúfítják el szállodarengetegek ezt a festői kis települést. A síremlékét még ma is láthatjuk a helyi temetőben, mellette pedig a kis Sant Joan Bautista templom áll.

Ha szeretnénk felfedezni a várost érdemes autónkat a parkolóban hagyni a város közepén, kis kanyargós utcák, szép házak, hangulatos üzletek és éttermek mellett haladunk majd el.

Deia mára már a tehetősek üdülőhelyévé vált, nyáron rendkívül népszerű. A La Residencia luxusszálló mellett szerencsére olcsóbb apartmanokat és szálláshelyeket is lehet itt találni.

Autóbérlés Mallorca

Mallorca szállás


View Larger Map

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca szállás mallorca szállodák mallorca látnivalók mallorca utazás mallorca időjárás mallorca nyaralás deia mallorca last minute mallorca térkép


2010.08.13. 17:23 mallorca

Mallorca legszebb strandjai – Cala Agulla Beach

 Aki kedveli a kevésbé kiépített strandokat, az mindenképpen megtalálja itt a számításait. Hosszú, fehérhomokos part, melyet egy csodálatos píneaerdő határol. Leginkább fiatalok látogatják ezt a még kevésbé kiépített strandot. 

Csak egyetlen étteremmel "büszkélkedhet", melynek saját strandröplabda pályája és egy apró konditerme van, amit a vendégek ingyen használhatnak.

80km-re fekszik egyébként Palmától Capdepera közelében és könnyen megtalálható. Capdepera egy 11 ezer lakosú kisváros, melynek legnagyobb látványossága egy vár, mely naponta reggel 9 és este nyolc óra között látogatható, a belépő 2  euró/fő.

A helyi lakosok negyon büszkék a Castell de Capdepera elnevezésű várra, hiszen az egyik legnagyobb és legszebben karbantartott a szigeten. Golfozni is lehet a közelben a Golf Capdepera klubban (18 lyukú golfpálya).

Capdepera szállás

Mallorca autóbérlés 

 Palma-Capdepera


View Larger Map

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca blog mallorca szállás mallorca szállodák autóbérlés mallorcán mallorca strandjai mallorca látnivalók mallorca autóbérlés mallorca utazás mallorca nyaralás mallorca legszebb strandjai mallorca autókölcsönzés capdepera hotel capdepera


2010.07.29. 18:31 mallorca

Mallorca legszebb strandjai - Alcudia Beach

Alcudia Beach Mallorca legészakibb csücskében helyezkedik el, csak 3km hosszú, de annál szebb partszakasz. Természetesen itt is kipróbálhatunk különböző vízi sportokat, pl. vízisí, parasailing, jacht, jet ski. A part mentén éttermek, üzletek és bárok sorakoznak.

Igazi gyerekbarát strand, finom és fehérhomokos és még a víz is nagyon lassan mélyül. Arra azonban fel kell készülnünk, hogy ez a sziget egyik leglátogatottabb üdülőhelye, ezért főszezonban elég zsúfolt. Egy kb. 10km-es üdülőkomplexum található itt.

Ha kicsit nyugalomra vágyunk, akkor érdemes beautózni Alcudiába, ami egy csendes kisváros. Reneszánsz házakkal, hangulatos kávézókkal és éttermekkel vár minket, ezek a Placa de Constitució téren fekszenek. A város egy robosztus neogótikus templommal, Sant Jaume, is büszkélkedhetAz egykori római település nyomait fellelhetők még a városhatáron kívül, keddtől péntekig 10 és 15.30 között meglátogathatjuk a Ciutat Monografic de Pollentiát, ahol William Bryant amerikai régész vezetésével két lakóházat tártak fel. 

 

View Larger Map

Ha a bevásárlóközpontokkal és üzletekkel főúton autózunk, akkor egy "Platja" feliratú táblát kell keresnünk (az egész szigeten ilyen táblákat keressünk, ha a partra vágyunk), mert az irányít a strandra.

Mallorca szállás

Autóbérlés Mallorcán

Szólj hozzá!

Címkék: autóbérlés mallorcán mallorca látnivalók autóbérlés mallorca mallorca nyaralás mallorca legszebb strandjai mallorca legszebb strandja alcudia nyaralás


2010.06.15. 18:06 mallorca

Mallorca legszebb strandjai – Pollenca Beach

Ez a mallorcai strand azért is érdekes mert pár éve még se homok, se strand nem volt itt. Mesterséges úton alakították ki ezt a tengerpartot, hozzá kell tenni, hogy nagyon jól sikerült. Sokan csak Pollenca Beach-ként emlegetik, de mások Platja del Port de Pollença vagy Platja de Llenaire vagy Platja dels Tamarells névvel illetik. Bárhogyan is nevezzük a part szép, fehérhomokos, több mint 1 km hosszú és viszonylag keskeny 30 m. Ennek köszönhető, hogy nyaranta elég zsúfolt is lehet, ha nem főszeonban látogatjuk, akkor viszont csendes hely. 
A part mentén néhány étterem és bár található, mosdók, napernyőket és nyugágyakat is lehet bérelni. 

A strand egyébként Platja del Port de Pollença-hoz tartozik – 6km-re fekszik Pollenca vagy másnéven Pollensa városától -  és annak ellenére, hogy évente sok turista látogatja, mégis megőrizte eredeti báját, ezért vonzott olyan művészeket mint Agatha Christie és Anglada Camarassa katalán festő.

A hely érdekessége még, hogy Agatha Christie is írt erről a helyről A Pollensa-öböl c. regényében (eredeti címe: Problem at Pollensa Bay). 

Bérautónkkal könnyen idetalálhatunk, mert Mallorcához híven, mindent nagyon jól jelölnek táblákkal. 

A strandolás után érdemes ellátogatni Pollenca városába is, ami igazán hangulatos. Barangolhatunk zegzugos utcáin, ne féljünk, nem tévedünk el, mert mindegyik utca a főtérre vezet, ahol jobbnál-jobb kávézók és éttermek várnak minket. Ha kedvünk tartja még felsétálhatunk a Kálvária hegyre – El Calvari is, ahová 365 lépcső vezet és ciprusok vetik ránk az árnyékot. 

Autóbérlés Mallorca

Pollenca szállás 


View Larger Map

 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca blog szállás mallorcán mallorca szállás autóbérlés mallorcán autókölcsönzés mallorca mallorca látnivalók autóbérlés mallorca autókölcsönzés mallorcán pollenca pollensa pollensa öböl


2010.06.14. 13:43 mallorca

Mallorca legszebb strandjai – Formentor Beach

Mallorca számtalan csodálatos stranddal büszkélkedhet, igazából nehéz eldönteni, hogy melyek a legszebbek, de azért megpróbálkozom a "lehetetlennel".

Formentor beach vagy másnéven Cala Pi de sa Posada Mallorca északi csücskében található. A strand 1km hosszú és homokos. Mivel a Formentor Hotel is itt található, ezért sok celebet is megpillanhatunk a parton. Már régóta híres a politikusok és színészek körében, például megszállt itt Winston Churchill, John Wayne és Octavio Paz is.

A parton természetesen vannak bérelhető napágyak, bárok és éttermek is, valamint egy szörfiskola is. Mozgássérültek számára is megközelíthető. (zuhanyzó, mosdó is van természetesen).

A legközelebbi település Port de Pollença, ami 14km-re található a strandttól. Bérautónkkal könnyen megközelíthetjük a standot, mert táblákkal jól jelölik az útvonalat.

Autóbérlés Mallorca

Mallorca szállások

 


View Larger Map

2 komment

Címkék: szállás mallorcán mallorca szállás autóbérlés mallorcán autókölcsönzés mallorca autóbérlés mallorca mallorca legszebb strandjai formentor mallorca cala pi mallorca szállás mallorca


2010.06.08. 17:56 mallorca

Mallorcára Pozsonyból - Top 10 látnivaló Mallorcán

 

Ez az éve kedvez azoknak, akik szeretnek Mallorcán nyaralni, mert a Ryanair közvetlen járatokat indított ebben az évben a szigetre, Palmára, méghozzá nem is drágán. Ha szerencsések és gyorsak vagyunk, akkor akár már 40-50 euróért is megvásárolhatunk egy retúr jegyet 2 fő részére(!!) főszezonban.

Ilyen olcsón nem igazán lehet eljutni sehová az európai tengerpartok közül. Tehát érdemes megfontolni, hogy a Baleári-szigetek legyen-e az úti cél ezen a nyáron.

Szálláshelyek bőven rendelkezésünkre állnak Mallorcán, az önellátó apartmanoktól a több csillagos hotelekig. Mallorca szállások

Autóbérlés Mallorcán a legegyszerűbb módja a sziget felfedezésének - Autóbérlés Mallorca

és az ígért Top 10 látnivaló és tennivaló Mallorcán:

1. Palma katedrális

2. Bellver kastély

3. Vonattal Palmából Soller-be

4. Végigautózni az északnyugati tengerparti úton Alcudiából Andratx-ba

5. A hegyi városok - Deia és Valldemossa meglátogatása

6. Egy tradicionális mallorcai étel elfogyasztása a híres Celler Sa Premsa étteremben Palmában

7. A Sárkány barlangja - Cuevas de Drach Porto Cristo közelében

8. Cap de Formentor - csodálatos a kilátás innen

9. Lluc kolostor

10. Mallorca strandjai - bármelyik, nekem a személyes kedvencem Es Trenc

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca szállás olcsó szállás mallorcán mallorca látnivalók mallorca utazás autóbérlés mallorca mallorca szallas mallorca nyaralás mallorca szállások mallorcára pozsonyból ryanair mallorca pozsony mallorca


2010.06.04. 12:30 mallorca

Autóbérlés Online kedvezményes árakat kínál a Palma Mallorca repülőtéren

 Fizessen kevesebbet autókölcsönzésért Palma Mallorca repülőtéren, ahol a legnagyobb autókölcsönzők is megtalálhatók

Európa egyik legjelentősebb turisztikai célpontja Mallorca, repülőtere ebből adódóan rendkívül forgalmas. Mintegy 20 millió utast fogad évente, szerencsére a reptér nagyon közel található a városhoz, körülbelül 8km-re fekszik Mallorca fővárosától. Mindenképpen érdemes meglátogatni Palmat, mert történelmi emlékeivel, hangulatos utcáival egészen más képet nyújt és élményt ad, mint a sziget sok nyaralókörzete és üdülőövezete.  

Legnépszerűbb bérautó felvevőhely a szigeten a Palma Mallorca repülőtér. A szigetet legegyszerűbben bérautónkkal tudjuk bejárni, így megismerhetjük a sziget legszebb tengerpartjait és leghangulatosabb városait.

Foglaljon online most és vegye fel a bérautóját Palma Mallorca repülőtéren!

Szólj hozzá!

Címkék: autóbérlés mallorcán mallorca autóbérlés mallorca utazás autóbérlés mallorca mallorca nyaralás autókölcsönzés malloca autókölcsönzés mallorcán


2009.07.24. 11:21 mallorca

Sóhegyek Mallorcán

Érdekes kirándulóhely Mallorcán Salines de Llevant, ami nem más, mint egy 1,5 km²-nyi magánterület, ahol évente 8000 tonna asztali sót termelnek ki.

 

Salines de Llevant az Es Solobrar mocsárvidékhez tartozik, Platja d’Es Trenc előtt.

Szigorúan védik a helyet, nem véletlen, mert kb. 170 madárfaj él itt.

Az itt gyűjtütt sót, a Flor de Sal készítményeihez használják fel, ami 4 ízben és Santanyíban tartott szombati piacnapokon, valamint a helyi üzletekben kapható.

 

Ha már itt járunk, akkor látogassunk el az es trenc-i strandra is, megéri, mert csodálatos.


View Larger Map

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca külföld blog baleári szigetek mallorca blog szállás mallorcán mallorca látnivalók majorca mallorca élménybeszámoló sólepárló mallorcán sólepárlás


2009.07.16. 12:33 mallorca

A vadregényes Banyalbufar

Palmától 25 km-re található- ÉNY-i irányban - az érdekes nevű település Banyalbufar (arab eredetű név: “buniola al bahar”-jelentése: kis szőlőskert a tengeren). Meglehetősen kanyargós úton juthatunk el ide, a településen még a mórok alakították ki szőlőteraszokat, meg kell jegyezni, hogy művészi módon.

 

 

Mindössze hatszázan élnek a településen, de nagyon jó vendéglátók. Kellemes kis étterem Banyalbufarban a Son Tomas nevű étterem, helyi különlegességekkel várják az idelátogatókat. Ha Mallorca nyugati részén járunk, mindenképpen térjünk be erre a festői és vadregényes helyen fekvő, kellemes hangulatú településre.

 

Autóbérlés Mallorcán

Szálláshelye Mallorcán


View Larger Map

1 komment

Címkék: mallorca mallorca blog szállások mallorcán autóbérlés mallorcán mallorca látnivalók autóbérlés mallorca mallorca látványosságai mallorca nyaralás banyalbufar mallorcai szállások


2009.07.10. 12:39 mallorca

Mallorca: A káprázatosan szép Valldemossa

 Mallorca egyik gyöngyszeme, a bűbájos kis hegyi város, Valldemossa. Már George Sand Egy tél Mallorcán című könyvében is megírták, hogy “Ez a legszebb hely, ahol valaha is éltem.

Tényleg csodálatos ez a kisváros, ezt én is tanúsíthatom, mert szerencsém volt meglátogatni Valldemossát. Amerre a szem ellát gyönyörű, virágba borult kertek, köves teraszokon díszelgő mediterrán kőházak, a plébániatemplom és a karthauzi kolostor, ami a város fölé magasodik.

 

Valldemossa leghíresebb látnivalói közé tartozik a Real Cartuja azaz, a Királyi Karthauz, amely egy templomból, kolostorból és Sancho király palotájából áll. 1838-39 telén hat hetet töltött is George Sand és Frédéric Chopin, itt született az előbb már említett útleírás az Egy tél Mallorcán (amit egyébként az egész városban árulnak) és Chopin itt komponálta az Esőcsepp prelűdöt. Délelőtt fél 11 és délután 16 órától nézhetjük meg Chopin zongoráját, kottáit, mellszobrát, Sand kiállított íróaztalát.

A Sancho királyi palotában gyakran adnak ingyenes koncerteket is, természetesen Chopin műveit játszák.

Valldemossai ételkülönlegesség a cocas de patata, azaz a burgonyfánk.

A Valldemossa hotel éttermében elkölthetünk egy kitűnő ebédet, érdemes menüt rendelni. (Cím:Carretera Vieja de Valldemossa)


Szálláshelyek Valldemossában

Autóbérlés Mallorcán


View Larger Map

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca látnivalók mallorca blog autóbérlés mallorcán mallorca városai mallorca látványosságai valldemossa valldemossa hotel majorka george sand valldemossa egy tél mallorcán mallorcai burgonyfánk


2009.06.30. 19:20 mallorca

Üdülés gyerekekkel Mallorcán

 Mallorca igazi gyerekbarát üdülőhely, a helyiek szeretik a gyerekeket. Rengeteg  szabadidő- és természeti park, hosszú, sekély, védett srandok; kitűnő éttermek (ahol gyerekmenüt is felszolgálnak), érdekes múzeumok várják a kisgyerekes családokat.

 

Néhány tipp, hogy hová látogassunk el a családdal Mallorcán:

- Parc Aventur Puigpunyent: izgalmas kalandpark függőhidakkal, mászófalakkal, csúszdákkal és nyilaspályákkal a Reserva de Galatzó területén, belépő: 32.75 euró/gyerek, 37.50 euró/felnőtt, de ez a jegy a Természeti Parkba is érvényes


View Larger Map

- Can Planes: 3000 történelmi játékszert állítanak itt ki a játékmúzemban: mallorcai babák, nosztalgiavasút, játék autók. Kicsik és nagyok is élvezni fogják ezt a programot! Maga az épület is csodálatos, festői helyen fekszik. Belépő: 3 euró

cím: Sa Pobla, Carrer Antoni Maura 6


View Larger Map

- House of Katmandu: amerikai mintára, Tibet stílusban épült szellemkastély, ahol kísértetekkel és még a jetivel is talákozhatunk. Vigyázat: akusztikus, optikai cselek mindenütt.

Cím: Magalluf, Avenida Pedro Vaquer Ramis 9 (Magalluf Park Hotel mellett).

Belépő: 14.50 euró/gyerek, 20.50euró/felnőtt

 

Autóbérlés Mallorcán

Szállások Mallorcán

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca mallorca blog szállás mallorcán szállások mallorcán mallorca látnivalók mallorca nyaralás mallorca látványosságok malorka látnivalok magalluf sa pobla üdülés gyerekekkel mallorcán


2009.06.24. 17:40 mallorca

Quadozás Mallorcán

 Nincs is annál izgalmasabb, mint quaddal felfedezni Mallorcát. Teljesen más szemszögből ismerhetjük így meg ennek a csodálatos Baleári-szigetnek a rejtett kincseit.

Bérelt autónkkal könnyen eljuthatunk Andratx-ba, ugyanis itt található a quadosok központja, innen indul a kb. 2 órás túra.

A vadregényes túra során bejárhatjuk Andratx, S’Arraco, Sant Elm és Port d’Andratx körül fekvő vidéket.

Andratx egy píneazöld dombokkal körülvett, 6000 ezer lakosú kisváros, ahol nem sok turista jár. Két fontos látnivalóval büszkélkedhet a város: egy 13. századi plébániatemplommal és a Son Mas-szal, ami nem más, mint egy mór erődítmény. A legtöbb turistát a közeli (kb. 5 km-re fekvő) jachtkikötő, Port d’Andratx vonzza.

Sant Elm 8 km-re fekszik Andratxtól, kb. 250-en élnek itt, innen lehet eljutni a Sa Dragonera szigetére, azaz a Sárkány-szigetre. A sziget 4,2 km hosszú és 1 km széles, természetvédelmi terület. A túrázók paradicsoma.

 

Autóbérlés Mallorcán

Szállások Mallorcán

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca mallorca blog mallorca hotel szállások mallorcán mallorca látnivalók mallorca autóbérlés majorca mallorca nyaralás malorka látnivalók andratx port andratx sant elm sa dragonera


2009.06.15. 07:00 mallorca

Látnivalók Mallorcán: Palma Aquarium

Ha gyerekekkel utazunk, akkor egy kellemes napot eltölthetünk a palmai Aquariumban.

2007-ben nyitották meg ezt a hatalmas vizi "komplexumot". Megtalálható itt egy dzsungelpark buja növényekkel, 8000 tengeri élőlényt és növényt bemutató gyűjtemény valamint mediterrán park.

Egy átlátszó falú alagútban a halakkal, cápákkal (!!) együtt sétálhatunk; a gyerekek biztosan élvezni fogják.

Étterem és kávézó várja az éhes és fáradt turistákat:)

Az Aquarium címe: Platja de Palma, 10. autópálya kijárat

Naponta 10 és 18 óra között tart nyitva.

Belépő: 14 euró gyerekeknek, 18 euró felnőtteknek

Szálláshelyek Mallorcán

 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca palma mallorca blog playa de palma autóbérlés mallorcán mallorca városai mallorca látnivalók mallorca élménybeszámoló palma de mallorca mallorka blog malorka látnivalók palma aquarium


2009.06.08. 07:38 mallorca

Miradors Mallorcán

Mallorcán sok ún. miradorst látunk, hogy mi is a miradors? Tulajdonképpen kilátóhelyek, az utak mentén találhatók és gyönyörű a kilátás, ha vesszük a fáradságot és felmegyünk.

Mallorca térképek is jelzik ezeket a kilátóhelyeket, általában egy kamera jellel. Sok ilyen kilátóhely található a Serra de Tramuntana Andratx és Kap Forementor között.

Az egykori talias-ok - azaz jelzésre és a sziget védelmére épített őrtornyok - is átalakultak miradorrá. Kb. 80 volt ezekből a szigeten, mára csak ötven látogatható.

Minden kilátóhelynél van egy kis parkolóhely, ahol meg tudunk állni. Érdemes megnézni őket. Nagyon szép fotókat lehet készíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca mallorca blog mallorca szállás autóbérlés mallorcán mallorca látnivalók mallorca élménybeszámoló mallorca utazás blog kilátóhelyek mallorcán malorka látnivalók mallorkai érdekességek


2009.05.28. 18:19 mallorca

Az egyik legszebb strand Mallorcán: Es Trenc

Szerencsénk volt több strandot is meglátogatni Mallorcán, de a kedvencünk az es trenc-i strand volt.

Es Trenc Campostól 11 km-re található, a partszakasz 6 km hosszú dűnés strand. Nem kiépített, de nagyon szép hely, a mallorcaiak is szeretnek ide járni.
Autónkat az étterem nagy parkolójában hagyhatjuk, parkolás díja 10 euró (ami kicsit magas), de ennek fejében elfogyaszthatunk egy kávét v. üdítőt az étteremben.
Aki viszont betér a Club Nàuticába egy finom paellára vagy frissen fogott sülthalra (ezek a ház specialitásai), az ingyen(?) parkolhat.
 A strand itt lassan mélyül, kisgyerekes családoknak is melegen tudom ajánlani, érdemes napernyőt hozni magunkkal, mert túl sok árnyék nincs és nem is lehet bérelni.
A víz itt kristálytiszta és egészen különleges színű, egy kicsit olyan mint a Karib-tenger. A képek szerintem magukért beszélnek. Ha Mallorcán járunk, ezt a strandot semmiképpen se hagyjuk ki.
 
 

 

 Palma - Es Trenc


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca mallorca blog szállás mallorcán mallorca szállás autóbérlés mallorcán mallorca látnivalók mallorca szálloda mallorca strandok es trenc mallorca mallorca legszebb strand mallorca nyaralás mallorca látványosságok mallorca üdülőhelyei fehér homokos part mallorca autóbérlés mallorcán árak


2009.05.19. 18:17 mallorca

Önellátó nyaralás Mallorcán a nyugodt pihenés híveinek

Ha nem szeretjük a nagy hoteleket, akkor sem kell kétségbe esnünk Mallorcán. Rengeteg ún. finca található a sziget területén.

 
Mi is az a finca?
A finca nem más, mint egy birtok (kisebb vagy nagyobb), ma már ezt a kifejezést, csak a birtokon álló kúriaszerű épületre használják.
A finca legtöbbször okkersárga színű, masszív és egyben rusztikus terméskőház. Több száz éves is lehet, nagyon hangulatos épületek, minden modernt kielégítőek, ízlésesen berendezve.
A fincák sokáig gazdasági épületek voltak, majd amikor már nem használták őket, akkor bizony romlásnak indultak. A 80-as években brit és német ügynökségek elkezdték őket nyaralóként reklámozni Angliában és Németországban. Természetesen ekkorra már gyönyörűen felújították ezeket a romantikus épületeket.
 
Távol a zajos városoktól, fürdőhelyektől, általában a sziget belsejében találhatók. Aki igazi kikapcsolódásra, csöndre, nyugalomra vágyik, azoknak csak ajánlani tudom a fincákat.
(Én is 10 csodálatos napot töltöttem egy ilyen fincán.)
 
Természetesen, ha egy ilyen helyen szállunk meg, elengedhetetlen a bérautó kölcsönzés Mallorcán, mivel mindentől távol van.
 
Kitűnő fincákat lehet a Topfincas oldalán bérelni.

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca külföld blog baleári szigetek mallorca blog szállás mallorcán mallorca szállás autóbérlés mallorcán autókölcsönzés mallorca mallorca utazás majorca finca mallorca önellátó nyaralás mallorcán finca mallorca utazás blog


2009.05.08. 16:43 mallorca

Els Calderers – Mallorca

 

Az 1700 körül épült Els Calderers de Sant Joan udvarház bemutatja, hogy 200 évvel ezelőtt hogyan gazdálodtak és éltek Mallorcán.
 
Els Calderers Sant Joantól 7km-re fekszik, K-re a C-715-ös úton a 37. km-nél.
Az udvarház vadász-, pihenő- és öltözőszobáiban a korabeli mallorcai nemesi élet pompájában gyönyörködhetünk.
 
A kúriához tartozik, szintén korabeli stílusban berendezett, borospince és istálló, valamint egy szép kápolna is. Kertjében Mallorca jellegzetes állatfajaival lehet megismerkedni, kisgyerekes családoknak is ajánlott ez a kis mallorcai “skanzen”.
 
A kúria naponta 10-18 óra között látogatható, a belépő 7 euró/fő.
Innen dél felé, Porreres irányába haladhatunk tovább (7km). Érdemes kedden errefelé járni, mert akkor van piac a városban. A Városházán (Casa de Vila) 300 kortárs festményt csodálhatunk meg, köztük 2 Dali-képet is. Porreres plébániatemplomát szintén érdemes megnézni, harangtornya nagyon hangulatossá teszi a teret.
A város előtti hegyen áll a Santuari de Monti-Sion (Sion-hegyi szentély) várkapura hasonlító bejáratával, tulajdonképpen egy kolostor, de nagyon hasonlít egy kúriára.
Elkölthetünk egy finom ebédet/vacsorát a Centre-ben, ami korábban szinház volt, ma rusztikus étterem.
 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca baleári szigetek mallorca blog mallorca hotel mallorca szállás mallorca szállodák autóbérlés mallorcán autókölcsönzés mallorca mallorca városai olcsó szállás mallorcán mallorca látnivalók mallorca élménybeszámoló els calderers porreres mallorka blog mallorca skanzen mallorca kúria latnivalok majorca


2009.04.29. 16:02 mallorca

Cala Bona és Cala Millor üdülőhelyek Mallorcán

Ez a két település  DK-i irányban 4km-re található Son Severától.


Nagyobb térképre váltás

Tulajdonképpen összenőtt a kettő, egy 3km hosszú finom homokos strand köti össze a közkedvelt mallorcai üdülővárosokat. A strand mellett egy sétaútvonal húzódik, amit csak gyalogosok használhatnak.

A part mellett 3 és 4*-os szállodák sorakoznak és 18 ezer vendégággyal várják az üdülőket (sok itt a német turista).

Cala Bona és Cala Millor sok kisgyerekes család üdül, ennek egyik oka, hogy nagyon biztonságos itt a fürdőzés, másik oka pedig, hogy sok sportlétesítmény is található itt, valamint éttermek, bárok, kávézók, üzletek sokasága.

Érdekesség: Rudi Völler foci-suli is itt működik Super-Soccer-Trainingscamp néven.

Az éttermek széles palettája közül választhatunk, van itt elsősorban külföldiekre specializálódott étkezde pl. Bei Petra (olcsó), de megtalálható a helyi ízeket képviselő Can Pistoleta is.

Szórakozóhelyek közül ismertebb a Pacha, a Q és Steffani’s.

Cala Bona szállás

Cala Millor szálláshelyek

Autókölcsönzés Mallorcán 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca baleári szigetek mallorca blog szállás mallorcán autóbérlés mallorcán autókölcsönzés mallorca mallorca városai mallorca látnivalók autóbérlés mallorca mallorca szallas családbarát hotel mallorka cala millor cala bona cala millor blog családbarát üdülőhely mallorca mallorca szállás fehér homokos part tengerpart mallorcán


2009.04.24. 17:35 mallorca

Kirándulás Mallorcán – Puig de Randa kolostorai

 

Randa egy apró falu Mallorcán, összesen 100 lakosa van, a Randa-hegy, vagy ahogy a helyiek nevezik - három templom hegyének - lábánál fekszik, ami azért is érdekes, mert a sziget egyetlen táblahegye (542m).

 

Randa macskaköves utcáin tett séta után vegyünk utunkat az 5km hosszú szerpentin felé. Első megállónk a Santuari de Nostra Senyora de Gráciát, a Kegyelmes Nagyasszonyunk szentélykolostor. Lélegzetelállító helyen fekszik a kolostor, egyik fala – hátulról – egy sziklához tapad, első fala pedig egy meredek sziklafal szélén húzódik. Mondanom sem kell, hogy csodálatos a kilátás innen, tiszta idő esetén egészen Llucmajorig és a Cabera-félszigetig ellátni.

Innen továbbindulva 1km séta után eljutunk a Santuari de Sant Honorathoz, azaz a 14. sz.-i Szent Hálaadás kegyhelykápolnához. Fő látványossága a Remeték Szent Krisztusa faszobor, amit a remetelak megalapítója hozott ide.

Pár kanyar után eljutunk Mallorca legfontosabb búcsújáró helyére, a Santuari de Nostra Senyora de Cura várjellegű kolostorához. A teraszáról a szemünk elé táruló kilátás az egész túra fáradságáért kárpótol.

Tipp: ha Randában járunk kótoljuk meg a Licor Randát, ami nem más, mint egy gyógynövényekből készül finom likőr (csak ezen a településen kapható).

A hegytetőn a kolostor éttermében meg is lehet ebédelnünk.

Akik igazi nyugalomra vágynak szálljanak meg az Es Reco de Randa hotelben, 14 szobás 3*-os hotel egy nagy kültéri medencével. Hatalmas, ízlésesen berendezett szobákkal. További szállodák Mallorcán

A mallorcai kirándulások elengedhetetlen kelléke – bérautó foglalás Mallorcán

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca autóbérlés mallorcán mallorca látnivalók mallorca élménybeszámoló autóbérlés mallorca mallorca szallas családbarát hotel mallorka tipp mallorca mallorca olcsó szállás mallorca kolostor mallorca látványosságai


2009.04.23. 10:34 mallorca

20 leghülyébb kérdés, amit turisták kérdeztek

 

 1. Vannak tavak a Lake District területén?
 2. Melyik hónapban vannak a május elseji tüntetések?
 3. Mennyi a belépő díj Brightonba?
 4. Miért építették a Windsor-kastélyt a Heathrow repülőtér leszállópályájának vonalába?
 5. Tényleg itt lakik Sharon és Ozzie Osborne? – kérdezte egy látogató Wight-szigetén az Osborne-házban (Viktória királynő és Albert herceg nyári rezidenciája volt)
 6. Wales bezár a téli időszakban?
 7. Megmondaná, hogy ki lép fel a Piccadilly Circus-ban?
 8. Miért építettek ennyi romos kastélyt és templomot Angliában?-
 9. Hány órakor kapcsolják le a ködöt? – kérdezte egy turista a Dover Castle-ben (Kent)?
 10. Tud valami közelebbi információt Samantha Fox-ról?
 11. Melyik busszal jutok el az Orkney-szigetekről a Shetland-szigetekre?
 12. Éjjel hány órakor jön a tó felszínére a Loch Ness-i szörny és ki eteti?
 13. Edinburgh Glasgow-ban van?
 14. Viselhetek magassarkú cipőt Ausztráliában?
 15. Vannak Sydney-ben szupermarketek és lehet egész évben tejet kapni?
 16. Perth-ből Sydney-be szeretnék gyalogolni, követhetem a vasút vonalát?
 17. Ausztráliában merre van észak?
 18. Ezt emberi kéz építette? – kérdezte egy turista a Grand Canyonban.
 19. A barlangok mekkora része van a föld alatt?
 20. Ismer még fel nem fedezett romokat?

 

Forrás:telegraph.co.uk, fordítás:nb

Szólj hozzá!

Címkék: humor vicces turista külföld blog mallorca blog turisták kérdezték


2009.04.14. 06:00 mallorca

Mallorca: Victoria-félsziget és a kolostorcella

 

Alcúdiától könnyen el lehet jutni a 6km-re levő Ermita de la Victoriába. Utunk a mesébe illő Mal Pas villaparkjain és Bonaire jachtkikötőjén át vezet.

A Virgen de la Victoria egy gótikus Mária figura és Alcúdia védőszentje. A Viktória Nagyasszonyunk-kápolna (1679) egy erődítményre hasonlít. Innen egy 45 perces sétára lehet indulni a meredek part felett. Lélegzetelállító a kilátás innen, tiszta időben egészen Penya Rotjáig is el lehet látni.

Kipróbálhatjuk, hogy milyen egy  kolostorcellában álomra hajtani a fejünket, ugyanis a Hostatgeria Ermita de la Victoria kolostornak vannak kiadó szobái (14 szoba) is. Természetesn nem sötét cellákra kell gondolni, hanem ízlésesen berendezett szobákra.

 

A szálló szomszédságában található egy kedvelt kirándulóhely, a Mirador – csodálatos kilátással, valamint egy kitűnő ételeket felszolgáló étterem (gluténmentes menüt is felszolgálnak).

További szállások Mallorcán

Autókölcsönzés Mallorca

 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca baleári szigetek mallorca blog mallorca hotel hotelek mallorcán mallorca szállodák autóbérlés mallorcán mallorca városai mallorca látnivalók majorca alcúdia mallorca templom


2009.04.10. 10:36 mallorca

Az autókölcsönzők csökkentik a bérautóik számát

 A kialakult gazdasági helyzet és az autógyárakat is sújtó válság miatt az autókölcsönzők egyes országokban akár 30%-kal is csökkentik a rendelkezésre álló bérautók számát.

 

Általában a kölcsönzők a nyári főszezonra kibővítik a flottát majd csökkentik az ősz és tél folyamán. A 2009-es nyári főszezonra a tervek szerint a legtöbb kölcsönző nem fog több autót beszerezni, és a nyári szezonban is ugyanannyi autót fog fenntartani, mint a téli, szezonon kívüli időszakban. Ezt mind a kevesebb legyártott autóval, mind a turizmus várható csökkenésével indokolják.

A nyári szezonban az elérhető szabad bérautók száma mindig alacsonyabb, de a jelek szerint 2009-ben ez a szám még kevesebb lesz, és azok is magasabb áron találhatnak bérlőre, mint a megszokott. Általában az autóbérlés az ami az utazásszervezésekor a legutolsó marad, és utazás előtt néhány nappal vagy éppen érkezéskor a reptéren nézünk autó után.

Ebben az évben a kedvezőbb ár elérése és a limitált darabszám miatt -főleg ha a bérautó fontos része az utazásnak- mindenképpen megéri már jó előre foglalni, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki az, hogy az ár jóval magasabb, mint amire számoltunk vagy éppen nincs szabad autó és a tevezett kirándulásokról lemondhatunk. 

Autóbérlés nyaraláshoz

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca autóbérlés külföldön külföld blog baleári szigetek autóbérlés mallorcán majorca autóbérlés nyaraláshoz autókölcsönzés külföldön autókölcsönzők bérautó kölcsönzés autóbérlés mallorca bérautó mallorca spanyolország autóbérlés


2009.04.08. 20:28 mallorca

Palmai városnézés busszal és gyalog

Ha nincs kedvünk túl sokat gyalogolni, vagy nincs túl sok időnk a városnézésre, pattanjunk fel a palmai, tűzpiros színű városnéző buszok egyikére. A városnéző buszok kétemeletesek és nyitott tetejűek – ha az emeleten ülünk, vigyázzunk a leégésre, mert a szél hűvös lehet, de attól még leéghetünk.

2 útvonal van, az egyik az 50-es számú buszútvonal, amely Palma minden nevezetességét körbejárja, a híres palmai katedrálistól a Belveder kastélyig. Az út 80 percig tart. A jegy 24 óráig érvényes, a város 13 megállójában bárhol fel- és leszállhatunk. A városnéző túra szövegét fejhallgatón hallgathatjuk meg.

A városnéző busz 20 perces időközönként, reggel 9.30 és este 22 óra között jár.

A második útvonal egy gyalogos túra, vagy történelmi sétának is nevezhetjük, jól képzett idegenvezetők irányítják. Tematikus túrák közül választhatunk:

Zsidó negyed

Kikötő és környéke

Szecesszió emlékei Palmaban

A túrákra telefonon lehet bejelentkezni: 636 43 00 00

narrow streets in the old town

Szólj hozzá!

Címkék: mallorca földközi tenger külföld blog baleári szigetek mallorca blog autóbérlés mallorcán mallorca városai mallorca látnivalók városnézés palma városnézés mallorca palma de mallorca buszos városnézés palma zsidó negyed palma palma katedrális belveder kastély palma mallorca fővárosa