Cala d’Or és Porto Petró üdülőhelyek Mallorcán

Cala d’Or és Porto Petro Mallorca délkeleti részén található, a déli területek szikrázó fehér homokkal borított dűnés strandjai, és a türkizkék tenger a Karib-tenger hangulatát idézik. A nyári hónapokban rengeteg palmai menekül a nagyvárosi hőség elől Dél-Mallorca üdülőhelyeire. Ezek a tengerpartok egyébként a legforróbbak Mallorcán.

A 2 település szinte teljesen egybeépült, de teljesen más képet nyújtanak; Santanyítól 7 km-re fekszenek, és a városok ibizai stílusban épültek, azaz dísztelen, hófehér, lapos épületek a jellemzőek.
 
Cala d’Or, Arany-öböl, régóta népszerű üdülőhely; az utóbbi évek során egyre növekszik. Számos öböl és strand várja a vendégeket. Tengerpartja rendkívül vonzó, úszásra kiválóan alkalmas, a vízi sportok kedvelői is megtalálják itt a számításaikat. Különféle éttermek, és szórakozási lehetőségek között lehet itt válogatni.
 
 Flickr made by sedling
 
 
Akik a nyugalmasabb nyaralás hívei, azoknak inkább ajánlott Porto Petróban szállást foglalni. A halászfalu festői öble, vonzó kikötője jachklubbal és hangulatos éttermekkel várj a turistákat. Itt nyugodtan aludhatunk, biztos, hogy nem fogunk diszkók zajára ébredni. Porto Petró egyik nagyon hangulatos étterme a Port Petit, ahol az asztalok mellől gyönyörködhetünk a kikötőben (bár az étterem nem a legolcsóbbak közé tartozik).
 
 
Kirándulási Tipp: A közelben található a Parc Natural Mondragó/Nemzeti Park. A park művelt területekből és lápvidékekből áll, ezeket turistaösvények szelik keresztül-kasul. Nagyon szép vadorchideákat és madarakat láthatunk itt.
 
 
kilátás a Port Petit étteremből, Porto Petróban