A Sárkány-barlangja Mallorcán

A Cuevas de Drach, azaz a Sárkány-barlangja egy különleges természeti látványosság Mallorcán. Különösen forró nyári napon kellemes élményt nyújt leszállni a barlang mélyére, mindig kellemes 20 fok van lent.

A barlangrendszer több mint 2km hosszú és 25 m mélyen van a föld felszíne alatt. Különleges látványossága a cseppkövek mellett, egy francia barlangász - Edouard Alfred Martel -által felfedezett 177m hosszú földalatti tó. Jules Verne is járt itt egyébként, a barlangban tett látogatása ösztönözte az Utazás a föld középpontja felé című regényének megírására.

A barlangban egy nagyon élvezetes műsorszámot nézhetünk és hallgathatunk végig. Caballero, Offenbach és Chopin művei szólnak, közben pedig a barlang fényjátékban gyönyörködhetünk. Igazából egy mini zenekar koncertezik egy csónakon a tavon. Belépő: kb. 10.50 euró. Eljutás a barlanghoz

Szintén látványos barlang még a Cuevas dels Hams (Szigonyok-barlangja), bár sokkal kisebb.

A barlangok Porto Cristó település közelében találhatók (65 km-re Palmatól). Ezen a kis bájos mallorcai településen hatezren élnek, jachtkikötős tengerpartja nagyon szép, sok (nem éppen olcsó) étterem, bár is van itt.

Szállások Porto Cristón.

Autókölcsönzés Mallorcán

 

Foto by Raquel Bustos on Flickr