Az autókölcsönzők csökkentik a bérautóik számát

 A kialakult gazdasági helyzet és az autógyárakat is sújtó válság miatt az autókölcsönzők egyes országokban akár 30%-kal is csökkentik a rendelkezésre álló bérautók számát.

 

Általában a kölcsönzők a nyári főszezonra kibővítik a flottát majd csökkentik az ősz és tél folyamán. A 2009-es nyári főszezonra a tervek szerint a legtöbb kölcsönző nem fog több autót beszerezni, és a nyári szezonban is ugyanannyi autót fog fenntartani, mint a téli, szezonon kívüli időszakban. Ezt mind a kevesebb legyártott autóval, mind a turizmus várható csökkenésével indokolják.

A nyári szezonban az elérhető szabad bérautók száma mindig alacsonyabb, de a jelek szerint 2009-ben ez a szám még kevesebb lesz, és azok is magasabb áron találhatnak bérlőre, mint a megszokott. Általában az autóbérlés az ami az utazásszervezésekor a legutolsó marad, és utazás előtt néhány nappal vagy éppen érkezéskor a reptéren nézünk autó után.

Ebben az évben a kedvezőbb ár elérése és a limitált darabszám miatt -főleg ha a bérautó fontos része az utazásnak- mindenképpen megéri már jó előre foglalni, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki az, hogy az ár jóval magasabb, mint amire számoltunk vagy éppen nincs szabad autó és a tevezett kirándulásokról lemondhatunk. 

Autóbérlés nyaraláshoz