Kirándulás Mallorcán – Puig de Randa kolostorai

 

Randa egy apró falu Mallorcán, összesen 100 lakosa van, a Randa-hegy, vagy ahogy a helyiek nevezik - három templom hegyének - lábánál fekszik, ami azért is érdekes, mert a sziget egyetlen táblahegye (542m).

 

Randa macskaköves utcáin tett séta után vegyünk utunkat az 5km hosszú szerpentin felé. Első megállónk a Santuari de Nostra Senyora de Gráciát, a Kegyelmes Nagyasszonyunk szentélykolostor. Lélegzetelállító helyen fekszik a kolostor, egyik fala – hátulról – egy sziklához tapad, első fala pedig egy meredek sziklafal szélén húzódik. Mondanom sem kell, hogy csodálatos a kilátás innen, tiszta idő esetén egészen Llucmajorig és a Cabera-félszigetig ellátni.

Innen továbbindulva 1km séta után eljutunk a Santuari de Sant Honorathoz, azaz a 14. sz.-i Szent Hálaadás kegyhelykápolnához. Fő látványossága a Remeték Szent Krisztusa faszobor, amit a remetelak megalapítója hozott ide.

Pár kanyar után eljutunk Mallorca legfontosabb búcsújáró helyére, a Santuari de Nostra Senyora de Cura várjellegű kolostorához. A teraszáról a szemünk elé táruló kilátás az egész túra fáradságáért kárpótol.

Tipp: ha Randában járunk kótoljuk meg a Licor Randát, ami nem más, mint egy gyógynövényekből készül finom likőr (csak ezen a településen kapható).

A hegytetőn a kolostor éttermében meg is lehet ebédelnünk.

Akik igazi nyugalomra vágynak szálljanak meg az Es Reco de Randa hotelben, 14 szobás 3*-os hotel egy nagy kültéri medencével. Hatalmas, ízlésesen berendezett szobákkal. További szállodák Mallorcán

A mallorcai kirándulások elengedhetetlen kelléke – bérautó foglalás Mallorcán