Önellátó nyaralás Mallorcán a nyugodt pihenés híveinek

Ha nem szeretjük a nagy hoteleket, akkor sem kell kétségbe esnünk Mallorcán. Rengeteg ún. finca található a sziget területén.

 
Mi is az a finca?
A finca nem más, mint egy birtok (kisebb vagy nagyobb), ma már ezt a kifejezést, csak a birtokon álló kúriaszerű épületre használják.
A finca legtöbbször okkersárga színű, masszív és egyben rusztikus terméskőház. Több száz éves is lehet, nagyon hangulatos épületek, minden modernt kielégítőek, ízlésesen berendezve.
A fincák sokáig gazdasági épületek voltak, majd amikor már nem használták őket, akkor bizony romlásnak indultak. A 80-as években brit és német ügynökségek elkezdték őket nyaralóként reklámozni Angliában és Németországban. Természetesen ekkorra már gyönyörűen felújították ezeket a romantikus épületeket.
 
Távol a zajos városoktól, fürdőhelyektől, általában a sziget belsejében találhatók. Aki igazi kikapcsolódásra, csöndre, nyugalomra vágyik, azoknak csak ajánlani tudom a fincákat.
(Én is 10 csodálatos napot töltöttem egy ilyen fincán.)
 
Természetesen, ha egy ilyen helyen szállunk meg, elengedhetetlen a bérautó kölcsönzés Mallorcán, mivel mindentől távol van.
 
Kitűnő fincákat lehet a Topfincas oldalán bérelni.