Mallorca: A káprázatosan szép Valldemossa

 Mallorca egyik gyöngyszeme, a bűbájos kis hegyi város, Valldemossa. Már George Sand Egy tél Mallorcán című könyvében is megírták, hogy “Ez a legszebb hely, ahol valaha is éltem.

Tényleg csodálatos ez a kisváros, ezt én is tanúsíthatom, mert szerencsém volt meglátogatni Valldemossát. Amerre a szem ellát gyönyörű, virágba borult kertek, köves teraszokon díszelgő mediterrán kőházak, a plébániatemplom és a karthauzi kolostor, ami a város fölé magasodik.

 

Valldemossa leghíresebb látnivalói közé tartozik a Real Cartuja azaz, a Királyi Karthauz, amely egy templomból, kolostorból és Sancho király palotájából áll. 1838-39 telén hat hetet töltött is George Sand és Frédéric Chopin, itt született az előbb már említett útleírás az Egy tél Mallorcán (amit egyébként az egész városban árulnak) és Chopin itt komponálta az Esőcsepp prelűdöt. Délelőtt fél 11 és délután 16 órától nézhetjük meg Chopin zongoráját, kottáit, mellszobrát, Sand kiállított íróaztalát.

A Sancho királyi palotában gyakran adnak ingyenes koncerteket is, természetesen Chopin műveit játszák.

Valldemossai ételkülönlegesség a cocas de patata, azaz a burgonyfánk.

A Valldemossa hotel éttermében elkölthetünk egy kitűnő ebédet, érdemes menüt rendelni. (Cím:Carretera Vieja de Valldemossa)


Szálláshelyek Valldemossában

Autóbérlés Mallorcán


View Larger Map