Mallorca legszebb strandjai – Pollenca Beach

Ez a mallorcai strand azért is érdekes mert pár éve még se homok, se strand nem volt itt. Mesterséges úton alakították ki ezt a tengerpartot, hozzá kell tenni, hogy nagyon jól sikerült. Sokan csak Pollenca Beach-ként emlegetik, de mások Platja del Port de Pollença vagy Platja de Llenaire vagy Platja dels Tamarells névvel illetik. Bárhogyan is nevezzük a part szép, fehérhomokos, több mint 1 km hosszú és viszonylag keskeny 30 m. Ennek köszönhető, hogy nyaranta elég zsúfolt is lehet, ha nem főszeonban látogatjuk, akkor viszont csendes hely. 
A part mentén néhány étterem és bár található, mosdók, napernyőket és nyugágyakat is lehet bérelni. 

A strand egyébként Platja del Port de Pollença-hoz tartozik – 6km-re fekszik Pollenca vagy másnéven Pollensa városától -  és annak ellenére, hogy évente sok turista látogatja, mégis megőrizte eredeti báját, ezért vonzott olyan művészeket mint Agatha Christie és Anglada Camarassa katalán festő.

A hely érdekessége még, hogy Agatha Christie is írt erről a helyről A Pollensa-öböl c. regényében (eredeti címe: Problem at Pollensa Bay). 

Bérautónkkal könnyen idetalálhatunk, mert Mallorcához híven, mindent nagyon jól jelölnek táblákkal. 

A strandolás után érdemes ellátogatni Pollenca városába is, ami igazán hangulatos. Barangolhatunk zegzugos utcáin, ne féljünk, nem tévedünk el, mert mindegyik utca a főtérre vezet, ahol jobbnál-jobb kávézók és éttermek várnak minket. Ha kedvünk tartja még felsétálhatunk a Kálvária hegyre – El Calvari is, ahová 365 lépcső vezet és ciprusok vetik ránk az árnyékot. 

Autóbérlés Mallorca

Pollenca szállás 


View Larger Map