Mallorca legszebb strandjai - Alcudia Beach

Alcudia Beach Mallorca legészakibb csücskében helyezkedik el, csak 3km hosszú, de annál szebb partszakasz. Természetesen itt is kipróbálhatunk különböző vízi sportokat, pl. vízisí, parasailing, jacht, jet ski. A part mentén éttermek, üzletek és bárok sorakoznak.

Igazi gyerekbarát strand, finom és fehérhomokos és még a víz is nagyon lassan mélyül. Arra azonban fel kell készülnünk, hogy ez a sziget egyik leglátogatottabb üdülőhelye, ezért főszezonban elég zsúfolt. Egy kb. 10km-es üdülőkomplexum található itt.

Ha kicsit nyugalomra vágyunk, akkor érdemes beautózni Alcudiába, ami egy csendes kisváros. Reneszánsz házakkal, hangulatos kávézókkal és éttermekkel vár minket, ezek a Placa de Constitució téren fekszenek. A város egy robosztus neogótikus templommal, Sant Jaume, is büszkélkedhetAz egykori római település nyomait fellelhetők még a városhatáron kívül, keddtől péntekig 10 és 15.30 között meglátogathatjuk a Ciutat Monografic de Pollentiát, ahol William Bryant amerikai régész vezetésével két lakóházat tártak fel. 

 

View Larger Map

Ha a bevásárlóközpontokkal és üzletekkel főúton autózunk, akkor egy "Platja" feliratú táblát kell keresnünk (az egész szigeten ilyen táblákat keressünk, ha a partra vágyunk), mert az irányít a strandra.

Mallorca szállás

Autóbérlés Mallorcán