Látnivalók Mallorcán - a sziget közepe

Costitx

Ha Mallorcán járunk szebbnél-szebb dolgokat láthatunk nemcsak a parton, hanem a sziget alföldi részén is. Ezek közé tartozik Sencelles is. A hely báját a Sencelles környéki tanyák adják, amelyeket gyönyörűen felújítottak. A 2700 lakosú faluban még mindig él a dudakészítés hagyománya. Ha a környéken járunk és megéhezünk, akkor látogassunk el a Cellar Son Aloy étterembe, ami egy szőlőhegy tetején áll és kitűnő a faszénen sült steakjük.

A környéken szerencsére akad kellemes szálláshely is, ahol élvezhetjük a mallorcaiak vendégszeretetét. Rusztikus környezetben található a három apartman és a finca, a szállás neve Can-Raió-Lear. Egy másik különleges szálláshely a Sa Torre elnevezésű tanya, ami egy 300 éves földbirtokon fekszik és egy nagyon barátságos család irányítja. A tanyán található két medence is, lehet benne úszni egy jót a meleg mallorcai nyárban.

Hová is kirándulhatunk innen?

Legelőször is ellátogathatunk Costitx nevű faluba, ahol kb. ezren élnek és 4 és fél kilométerre található. A talaiotikus időkből származó három bronz bikafejről vált híressé, amelyeket 1894-ben a Son Corró nevű tanyán találtak. Szerencsére ezeket a különleges szobrokat a mai napig láthatjuk a Museo de Ciencies falai között. A hely érdekessége még, hogy itt található a Baleár-szigetek egyetlen csillagvizsgálója, amit 1991-ben avattak fel. Kutatási célokra szolgál és spanyol nyelvtanfolyamra is járhatunk ide.

A másik település, amit érdemes megnézni az Sineu, ahol 1306 óta állat vásárt tartanak, ez a leghíresebb egyébként Mallorcán. Minden héten szerdán tartják. Érdemes korán reggel érkezni, mert a sok turista látogatja ezt a nevezetes eseményt.

Szállás Mallorcán >>