Top 10 legszebb strand Mallorcán

Mallorca egy viszonylag kicsi sziget, viszont annál szebb strandok vannak itt. Egy biztos, mindenki megtalálja a neki tetsző strandot a szigeten, legyen szó azúrkék, kristálytiszta tengerről, hosszú fehér homokos tengerpartról, csak gyalogosan megközelíthető rejtett öblökről vagy pálmafás partokról. Mallorcának 120 strandja van, egy hét biztosan kevés lesz hozzá, hogy az összeset körbejárjuk. Jöjjön most a top 10, ahová mindenképpen látogassunk el.

1. Playa de Muro
12728991335_49165f3c26_z.jpg

Több mint 9 km hosszú homokos partszakasz, kisgyerekes családoknak ideális nyaralóhely. Bárok és éttermek a part közelében, ráadásul a part menti fenyők még természetes árnyékot is nyújtanak.  A Playa de Muro két másik stranddal is érintkezik; egyik végén Alcúdiával, a másikon pedig C’an Picafort-tal. Szinte minden vízi sportot kipróbálhatunk és akik szeretik a madarakat, azok sem fognak csalódni a helyben. A közelben található a S’Albufera Nemzeti Park, ami rengeteg madárfaj élőhelye.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Napernyő és napágy bérlés van
Bárok, éttermek, parkoló
Vízi sportok
Alcúdia vagy C'an Picafort irányából közelíthető meg.

 

2. Cala Mesquida
10932674845_3b69188174_z.jpg

A legfinomabb homok és a legtöbb homokdűne ezen a parton található. Kicsit olyan, mintha a sivatagban járnánk, persze itt azért "akad" némi víz is. :)  Egy nagyobb szálloda és néhány beach bar található a közelben, viszont nincs nagy kiépített üdülőhely a láthatáron. A víz szép tiszta, de ha szelesebb az idő, akkor bizony eléggé hullámzik. Pont ezért nem is lehet annyi vízi sportot kipróbálni itt, viszont lehet szörfözni. 

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Napernyő és napágy bérlés
Parkoló
Éttermek és bár

 

 3. Cala Torta
mallorca-beaches-1416396100_0.jpg

A környék rejtett kincseihez-strandjaihoz tartozik Cala Torta hosszú homokos parttal és csodálatosan tiszta vízzel. Vannak még a közelben hasonló eldugottabb tengerpartok pl. Cala Estreta, Cala Matzoc, Sa Font Salada és Arenalet des Verge.

Sok nudista jár ide, mert itt szinte egyek lehetnek a természettel, nincsenek "zavaró tényezők" és turisták hadai sem. A rossz hír, hogy csak négykerék meghajtású autóval juthatunk el ide.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Part nincs kiépítve
Nincs napágy vagy napernyő bérlés
Nincs étterem, csak egy Kiosko beach bar
Érdemes ételt és italt is hozni magunkkal

 

 

the_new_you.jpg

 

4. Es Trenc
20476742420_a69c307710_z.jpg

Ez a strand legalább olyan szép, mintha a Karib-szigetek egyik tengerpartján járnánk. Türkizkék tenger, hófehér homok, kell ennél több egy tökéletes nyaraláshoz? Homokdűnék, amerre a szem ellát. Főszezonban - különösen a főváros, Palma közelsége miatt - sokan járnak ide strandolni. Ha a parkolótól kb. 10 percet gyaloglunk, akkor már sokkal nyugalmasabb a strand és kisebb a tömeg is. Szerencsére a homokdűnék és a strand közelében fekvő erdőség is védett terület, ezért a hűvösebb időszakban rengeteg vándormadár látható itt. Érdemes akár ilyenkor is Mallorcára látogatni. Ugyan nem hivatalosan, de Es Trenc egy nudista strand, de nem nudisták is látogatják.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Napernyő, napágy
Bár és étterem
Parkoló
Nudista strand is

5. Cala Varques
7788294442_7382f30c56_z.jpg

Ez a képeslapra illő strand még (szinte) érintetlen, csak hajóval vagy gyalogosan közelíthető meg. Még az is megeshet, hogy egyedül fürdőzhetünk és napozhatunk a parton. Itt tényleg nincs semmi, csak kristálytiszta víz és homokos strand, de nem is kell ennél több. Fenyőerdők veszik körül és a környező hegyeket és dombokat is az borítja. Még egy meglepetést is tartogat számunkra Cala Varques, az egyik sziklánál lemászhatunk egy 500 méter hosszú barlangba is. 

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Itt tényleg nincs semmi, csak a strand.
Hozzunk magunkkal napernyőt, enni- és innivalót is.

 

 

 6. Cala Mondrago
3349354996_9d645da482_z.jpg

A Mondrago Nemzeti Park területén található Cala Mondrago, így teljesen értintetlen a strandot körülvevő természet is - a homokdűnék, vizenyős területek és rengeteg madár található itt. A homokos strandon különleges sziklaalakzatokat láthatunk. Pont emaitt kitűnő a tenger snorkelingezéshez is. 

A part közelőben egy kicsi üdülőfalu található, amelynek saját strandja van és egy ösvény köti össze Cala Mondragoval. Szerencsére védett területen fekszik, így nagyobb fejlesztések és változások a jövőben sem lesznek. Megmarad ilyennek, amilyen most.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

 Napágyak és napernyők
Vizibicikli bérlés
Étterem és bár
Üzlet
Parkoló

7. Cala Llombards
23899506181_c96a41cf46_z.jpg

Egy igazán festői strand Cala Llombards, ami egy védett öbölben fekszik. Ugyan a strand nem hatalmas, de messzebb benyúlik a szárazföldbe. Általában turisták nem nagyon látogatják, inkább a környező nyaralók és villák tulajdonosai strandolnak itt. Kiváló hely snorkelingezéshez is. 

Akik szeretnének egy másik strandra ellátogatni innen és váltogatni a napozóhelyeket, azok sem fognak csalódni, hiszen Cala Santanyi is megközelíthető innen egy ösvényen keresztül. Közben megállhatunk fényképezni az Es Pontas kilátónál, megéri!

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

 Napernyők és napágyak
Beach bar 
3 étterem a közelben
Parkoló

 

8. Es Dolc - Es Carbo
9950567665_93003c0796_z.jpg

Ugyan közel van ez a két strand a Colonia Sant Jordi nevű üdülőhelyhez, mégis teljesen más. Egy part menti ösvényen juthatunk el az Es Dolc strandra és a szemünk elé táruló látvány tetszeni fog. Azúrkék tenger és egy kicsit "vad" tengerpart, ahol bőven akad hely mindenkinek és nincs zsúfoltság sem.  A víz sekély, tiszta és a parton nyugodtan pihenhetünk és napozhatunk.

Ha még tovább sétálunk, akkor elérhetünk az Es Carbo strandra - kb. 1 km - ami közkedvelt a yacht tulajdonosok és a szörfösök körében. Egyik parton sincs semmi - leszámítva Es Dolc apró strand Kiosko-ját.  Itt mindent sikerült megőrizni természetes szépségében. Nem árt felkészülten - étellel és itallal - ide érkeznünk.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Es Dolc - apró bár és üzlet
Es Dolc - rögzített napernyők
Es Carbo - nincs semmi, csak a strand

 

 

9. Cala Deia
5767210371_492ac96f90_b.jpg 

Cala Deia egy igazi képeslapra illő strand, aminek közelében rengeteg külföldi celebnek van nyaralója. Igazán festői hely, amit nem a legegyszerűbb megtalálni, nagyon figyelni kell a táblát. Egy citrusligeten is át kell kelni és egy gyönyörű köves strandra jutunk, ami szerencsére  még mindig jól el van rejtve a világ szeme elől.

Két kitűnő étterem található itt, ahol természetesen nagyon friss halat szolgálnak fel. A tenger nagyon tiszta és különösen szép, amikor hullámzik is. Ha nincs kedvünk sétálni, akkor van egy parkoló a közelben, de - főleg főszezonban - gyorsan betelik.

background-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg

Bár és étterem
Parkoló

 

 

10. Sa Calobra & Torrent de Pareis
14439807069_49d72ed3f1_z.jpg

Nos, ez a strand is hihetetlenül szép, érintetlen és szinte alig megközelíthető a szárazföldön, inkább hajóval. Egy nagyon keskeny és hajtűkanyarokkal tűzdelt út vezet ide. Nem mindenki szeret ilyen helyen vezetni. 

Sa Calobra köves partja két hatalmas szikla közé ékelődött, talán pont ezért olyan különleges. Egy kis kikötőben tudunk leparkolni, ha mégis autóval érkezünk és onnan egy kis gyalogos alagúton keresztül jutunk le a partra. Ha behajózunk, akkor a strand mellett raknak ki minket.

A Torrent nevű strand legalább olyan lélegzetelállítóan csodálatos, mint Sa Calobra. A strand fölé magasodó hegyek megvédik a tengerpartot a szelektől. A szurdokban vezet egy túraútvonal, a vállalkozó kedvű és tapasztalt túrázók nyugodtan elindulhatnak rajta (az út a Restaurant de Escaora-nál ér véget és kb. 4-5 órát vesz igénybe).

Egy jó tanács: ne látogassuk nagyon szeles időben, mert a tenger igen viharos tud errefele lenni. Esős időt is érdemes elkerülni, mert akkor meg a Torrent válik megközelíthetetlenné.

 Egy teljesen érintetlen strandbackground-with-beach-sign-flip-and-starfish_148955783.jpg
A kikötőben viszont van néhány dolog (nem sok).

 

 

 

szallasok_mallorcan_--.jpg