Mallorca gyönyörű, titkos strandjai - top 10

Mallorca szigetén rengeteg gyönyörű strand található, de nem biztos, hogy a zsúfolt tengerpartok tartoznak a kedvenceink közé. Néha jó kicsit elvonulni a világ elől és nyugalomban tölteni pár napot a strandon. Hallgatni a hullámok zúgását és egy jó könyvvel a kezünkben elszenderülni napozás közben.  Nincs is ennél kellemesebb.

Mallorca nagyon népszerű nyaralóhely és évente rengeteg turista látogatja. Szerencsére még mindig akad pár olyan strand, ahol élvezni tudjuk a csöndet és ki tudunk kapcsolódni.

Jöjjön most 10 olyan titkos mallorcai strand, ahol nyugodtan relaxálhatunk. Ezek a sziget igazi kis rejtett kincsei, ahol olyan érzésünk támad, mintha a világ végén lennénk. Vannak olyan strandok, amelyeknek megközelítése kicsit kalandosabb, ott még túrázásra is lesz lehetőségünk, de minden fáradságot megér, mert életre szóló élményben lesz részünk.

1. Coll Baix
14066101954_a7ff1981be_z_1.jpg

Forrás: Flickr - Morfheos

Mallorca északi partján fekszik Coll Baix, nem túl egyszerű eljutni ide, de ha egyszer megtaláltuk, akkor nem bánjuk meg, hogy 1 kilométert gyalogolni kellett. A strandot nagyon kevesen látogatják, de lenyűgöző hely. Kristálytiszta vizű gyönyörű tiszta tengerpart.

Eljutás: Alcudiában keressük meg a Carrer de l'Eclipsi utcát, amelynek végén megtaláljuk a Camí de l’Alou utcát. Ezen haladjunk 2km-en keresztül, majd jobbra fordulunk és eljutunk a Camí de la Muntanya de Coll Baix utat. Ezen az úton is végig megyünk és a végén leparkolunk. Az út további részét csak gyalog tudjuk folytatni. Ne féljünk, nem fogunk eltévedni, mert táblák jelzik a strandot.

2. Arenal de ses Assussenes
Ses Assussenes egy csodálatos homokos tengerpart, ráadásul egy régészeti terület mellett fekszik. Még a strandon is őskori emlékekbe botlunk.

Eljutás: a legegyszerűbben úgy juthatunk el ide, ha elmegyünk Son Bauló strandjához Can Picafort-ban és onnan pedig 300 métert gyaloglunk keleti irányba.

3. Es Caló
8184951157_fc4313d77e_z.jpg

Forrás: Flickr - David Vega

Llevant-hegységben elrejtve találjuk meg ezt a kristálytiszta vizű lenyűgöző strandot, amely kiválóan alkalmas snorkellingezésre, mert különleges sziklaformációk találhatók a víz alatt.

Eljutás: nem a legegyszerűbb és elég hosszú sétát kell tennünk, ami kb. 3 km. Menjünk el Cala Matáig és onnan indul a hosszú séta.

4. Sa Font Celada
Sa Font Celada egy homokos strand az északkeleti partvidéken a Llevant Nemzeti Park területén. Nemcsak gyönyörű a part, hanem csodálatos kilátás nyílika  Földközi-tengerre is.

Eljutás: Cala Mitjana-ból egy ösvényen juthatunk ide.



autoberles.png
Mallorcai autóbérlésért kérlek, kattints a képre >>

5. Cala Sequer
Ez a strand azoknak való, akik szeretik a csöndet és szeretnek egyedül, nyugalomban lenni. Itt tényleg csak a hullámok zúgását hallhatjuk. Természetesen ide is egy kiadós séta árán juthatunk el, de valamit valamiért. :)

Eljutás: a Portocolomból Porto Cristóba vezető útról hajtsunk le az Agroturismo San Josep de Baix irányába. Az utca végén fel a túrabakanccsal és indul a pár kilométeres séta.

6. Sa Cánova
Egy hosszú homokos part az Alcúdiai-öbölben Son Serra de Marina és Colónia de Sant Pere között. Hasonló Es Trenc strandjához, de annál kicsit vadabb és délebbre található. Sokkal kevesebben látogatják. Érdemes tudni, hogy egy nudista strand, akárcsak Es Trenc.

Eljutás: kétféle úton juthatunk el ide. Son Serra de Marina strandja irányából is gyalogolhatunk, de S’Estanyol tengerpartja irányából is megközelíthető.

mallorca-109204_640_1.jpg

7. Caló de Marmóls
Egy kis rejtett kincs a keleti partvidék sziklás területén.

Eljutás: egy hosszú túra Cap de sas Salines irányából, de mindenképpen érdemes végigjárnunk, mert Mallorca legszebb panorámája tárul az ösvényről a szemünk elé.

8. Es Dofí
Nem olyan híres, mint a déli part strandjai, de legalább olyan szép. Fehér homok és kristálytiszta vizű tenger.

Eljutás: Colónia de Sant Jordi-tól 1.5 km-re található keletre.

9. Cala en Basset
26643721845_3ae074d074_z.jpg

Forrás: Flickr - Christoph Strässler

Cala en Basset egy apró köves strand Sant Elm település közelében. A strand kietlensége üdítő látvány a délkeleti part állandóan nyüzsgő és zsúfolt strandjai után.

Eljutás: Sant Elm-ben a Calle Poppia úton keressünk egy kőrakást, ahonna a túrák is indulnak. Csak követni kell az ösvényt és meg fogjuk találni a strandot.

10. Cala Bóquer
26414281796_d043f36d6e_z.jpg

Forrás: Flickr - Philip McErlean

Formentor drámai partvidéke veszi körül a strandot, ami még szebbé és vadabbá teszi. A hullámok ereje, a természet szépsége együttesen alkotja meg ezt a különleges tengerparti világot, ami tényleg lenyűgöző.

Eljutás: egy privát finca területén kell átkelni, hogy az öbölbe jussunk.  Az Oro Playa Aparthotel mellett érdemes parkolni és onnan már könnyen megtaláljuk a Finca Boquer kapuját.  Egy ösvény vezet le onnan a partra.

autoberles_1.png

Mallorcai szállásért kérlek, kattints a képre >>